Školska natjecanja

U našoj se školi održavaju mnoga školska natjecanja, iz sporta ili iz znanja. Sportska natjecanja se održavaju većinom tijekom vikenda i uključuju sportove poput plivanja, odbojke, atletike, košarke i nogometa. Natjecanja iz znanja mogu biti iz predmeta kao što su matematika, povijest, fizika, kemija, hrvatski, engleski jezik i drugih. Ta se natjecanja najčešće održavaju tijekom radnog tjedna, u vrijeme šestog ili sedmog školskog sata.

Učenici naše škole odlično prolaze na natjecanjima, imamo puno prvih, ali i vrijednih drugih i trećih mjesta, medalja i pehara. Pošto osvajamo dosta prvih mjesta, učenici naše škole često idu čak i na državna natjecanja, koja traju ponekad i 2 dana. Natjecatelji u tom slučaju dobiju jedan slobodan dan kada ne moraju biti na nastavi.

Izuzetno smo popularna škola po natjecanjima, te smo jako sretni što u školi imamo takve genijalce i sportaše!

Napisao: Matej Matijević, 6.a

Produženi boravak

Nakon redovite prijepodnevne nastave organizira se produženi boravak u školi za učenike prvog i drugog razreda osnovne škole. Boravak i rad prema takvom obliku organizira se od 11:30 do 17 sati.

Nakon nastave učiteljica u produženom boravku preuzima učenike te ih vodi na ručak u školsku blagovaonicu. Nakon ručka predviđen  je kratki odmor te do 13:30 sati slobodno vrijeme – vrijeme za igru, odmor i rekreaciju po slobodnom izboru učenika ili različite, programirane sportsko-rekreativne aktivnosti. To vrijeme učenici najčešće provode vani na školskom igralištu. Kada su se učenici odmorili vrijeme je za pisanje domaće zadaće, ponavljanje i uvježbavanje određenih nastavnih sadržaja. Odlazak na užinu je u 14,30 sati. Preostalo vrijeme je organizirano vrijeme kada učitelj s učenicima provodi različite aktivnosti – likovne, glazbene, komunikacijske i druge radionice, mala projektna istraživanja, dramatizacije i niz drugih organiziranih aktivnosti. U 15:30 učenici su gotovi sa svim aktivnostima. Do 17 sati organizirano je dežurstvo – dok učenici čekaju roditelje vrijeme provode sa učenicima ostalih razreda u slobodnoj igri i druženju.

Učiteljice koje rade u odjelu produženog boravka djeluju jedinstveno, suradnički, dogovorno, sveobuhvatno i integrirano s čitavim razrednim odjelom.

Naše učenice Mirei Matijević i Sara Bittner istaknule su što im je bilo najdraže na produženom boravku:
Boravak je mjesto gdje se djeca zabavljaju i uživaju s društvom, a usput i napišu zadaću i sudjeluju na zanimljivim radionicama. Za djecu u boravku škola planira i zanimljive izlete kao Krašograd, posjeti kazalištima, odlazak u Divlje vode i sl. Prvaše i drugaše ponekad u školi posjećuju vatrogasci, policajci, prometnici i osobe nekih drugih struka koje im objašnjavaju i uče svome poslu.

Izvannastavne aktivnosti

Iako bismo najradije da možemo prenijeti sve postojeće znanje na učenike sadržajem školskih predmeta, ipak je ono preširoko za obrađivanje tijekom nastave. Na svu sreću, okruženi smo učiteljskim superherojima koji stavljaju plašt nakon nastave i otkrivaju tajne ljepote znanja! Ako ste za neki predmet pomislili kako bi bilo lijepo znati još neke stvari iz tog područja, postoji velika šansa da ćete pronaći svog heroja čijem se timu možete pridružiti i razviti najtrajniju supermoć – znanje.

 • Školsko natjecanje iz matematike – nositelji: nastavnice matematike; ciljne skupine: učenici 5.-8.r
 • Lucko – ekipno natjecanje – nositelji: nastavnice matematike ; ciljne skupine: učenici viših razreda (sedmih i osmih)
 • Natjecanje „Klokan bez granica“ – nositelji: učiteljice razredne nastave, nastavnice matematike; ciljne skupine: učenici škole koji pokažu interes za sudjelovanjem

1 .Jezikom do prijateljstva, 2.r

2. Čitaj i šalji dalje, 1. i 2.r

3. Biblija

4. Otkrivamo svijet bajki i priča, 1.r

5. Danas pripovijedamo

6. Večer poezije: Moj Zagreb tak te imam rad

7. Izrada bookmarkera (straničnik)

8. Čitam ti

9. Erasmus: Hrvatska, a svjetska

1. KOZA – kviz općeg znanja

2. Nacionalni kviz za poticanje čitanja

3. Kviz koliko poznamo abecedu, 1.r

4. Klokan bez granica

 

 • VEČER MATEMATIKE 2016. Uz potporu HMD-a
 • TEEN CAP program 7.r.
 • PROGRAM PREVENCIJE OVISNOSTI „Mogu ako hoću“ (MAH1 i MAH2) – razrednici 5. i 6. razreda; II. policijska postaja;
 • CAP program –  učenici 2. razreda; roditelji učenika 2.r. (roditeljski sastanci); Osoblje škole (u okviru Učiteljskog vijeća)
 • Bontončić, 1.i 2.r
 • Umjetnost kao avantura – višegodišnji projekt – Dragica Antolović i učenici 5/8 r.
 • Tamburaši
 • mali i veliki zbor
 • Ususret Sv.Nikoli, Božiću i Uskrsu – učenici i učitelji produženog boravka
 • Ususret Fašniku i Valentinovu PB – učenici i učitelji produženog boravka; koordinator
 • OBUKA PLIVANJA 2. razredi – Gradski ured i Zimsko plivalište Mladost; razrednice 2.razreda; učenici 2. razreda
 • Petica- igrom do zdravlja (Program prevencije pretilosti školske djece) – Hrvatski liječnički zbor, učiteljice 3. razreda, učenici i roditelji 3. razreda
 • Kuharski klub – restoran „Zdravko”, 4., 5. i 7.r
 • Igra, 2.r
 • Učimo učiti – razrednici 5.razreda – svi učenici 5. razreda; razrednici 5. razreda; roditelji učenika 5.razreda
 • Mali voćari, 1. i 2.r
 • odbojka
 • nogomet
 • VOLONTERSKI KLUB „TITUŠ“
 • Otvorena vrata škole – svi nastavnici i stručni suradnici;  učenici i roditelji

Izvannastavne aktivnosti i projekti u školi

Letak: Projekti i izvannastavne aktivnosti 2023_2024

Izvanškolske aktivnosti

Škola nam osim raznovrsnih sadržaja koje učimo nudi i različite oblike tjelesne i mentalne rekreacije. Svaki vas dan nakon završetka nastave čeka široka lepeza zanimljivih aktivnosti.

Možete naučiti mnogo jezika i postati pravi stanovnik svijeta, a i okušati se u različitim sportovima – timskim i individualnim, loptaškim, plesnim ili borilačkim. Razvijajmo interese zajedno!

Priredbe

DAN KRUHA – Za Dan kruha djeca, većinom iz nižih razreda, donose u školu kruh, peciva i slične pekarske proizvode. Sve što donesu moraju biti proizvodi od brašna i ne smiju biti kupljeni – već domaći.

DAN ŠKOLE – Za Dan škole se u većini učionica objese ili polijepe učenički radovi i poneki projekti. Naša je škola svake godine sve starija i starija te se svake godine na taj dan održava priredba u čast škole i ravnateljice koja održava našu školu čitavom i lijepom.

DAN SPORTA – To je dan natjecanja, svi se razredi u nečemu natječu. Prvaši i drugaši se natječu u trčanju, skakanju i sličnim aktivnostima. Trećaši i četvrtaši se natječu u graničaru. Dečki od 5. do 8. razreda igraju nogomet, a djeca koja nisu aktivni igrači navijaju za svoj razred i vesele se.

HUMANITARNE PRIREDBE – U našoj se školi odvijaju i humanitarne priredbe na kojima djeca iz naše škole koja dobrovoljno plešu, recitiraju, pjevaju i ostalo. Na te se priredbe naplaćuje ulaz, no to uvijek bude simbolična cijena od tri, četiri do najviše deset kuna. Tako prikupljen novac donira se bolesnima i siromašnima.

BOŽIĆNA PRIREDBA – Božićna se priredba održava zadnji tjedan nastave prije zimskih praznika. Na Božićnoj priredbi sudjeluju učenici naše škole koji plešu i pjevaju. U holu škole nalazi se veliko ukrašeno božićno drvce.

Osim navedenih, održava se još školskih priredaba u našoj školi, a na svakoj od njih sudjeluju djeca koja pohađaju našu školu. Svaka priredba održava se u holu škole i sve priredbe posjećuju učiteljice, učitelji i ravnateljica. Sva djeca se trude i svakim nastupom zadivljuju publiku. Priredbe su lijepe i krasne i svi uživaju, kako oni koji nastupaju, tako i gledatelji.

Napisale: Sara Bittner i Mirei Matijević

EU projekti