Školska knjižnica

Početna / Školska knjižnica

Školska knjižničarka: Morana Matutinović, mag. bibliotekarstva

Radno vrijeme knjižnice: od ponedjeljka do petka od 8 do 14 sati.

 

ONLINE  KATALOG

Dragi učenici,

na sljedećem linku možete pretraživati katalog naše knjižnice te vidjeti imamo li određeni naslov te je li trenutno dostupan. Nadam se da će vam ova opcija pretraživanja pomoći. Svejedno se veselim vašem dolasku u knjižnicu i osobnom susretu.

link na web katalog : Osnovna škola Tituša Brezovačkog, Zagreb (foi.hr)

Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2022

NIJE LAKO KAD SI MLAD

Nacionalni kviz za poticanje čitanja je natjecanje organizirano s ciljem poticanja čitanja kod mladih čitatelja viših razreda osnovne škole. Kviz se realizira putem mreže narodnih i školskih knjižnica u Hrvatskoj i u suradnji s Gradskom knjižnicom Subotica. Tradicionalno se provodi u Mjesecu hrvatske knjige, a od 1998. godine organiziraju ga Knjižnice grada Zagreba. Ovogodišnja manifestacija Mjesec hrvatske knjige posvećena je mladima jer je 2022. godina proglašena Europskom godinom mladih. Tema glasi Generacija K, čime se aludira na postojeće podjele generacija, a stavlja naglasak na dva ključna pojma – knjigu i knjižnicu.

Moto ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige je Misli na sebe – čitaj!

Učenici petih razreda naše škole sudjelovali su u rješavanju kviza. Među finalistima iz osnovnih škola grada Zagreba našao se i naš učenik Nikola Toman iz 5.a rezreda, a učenica 4.e, Elena Klečina na popisu finalista Knjižnica grada Zagreba. Naše finaliste smo odveli u Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu na svečanu dodjelu nagrada te susret s književnicima, Zoranom Pongrašićem i Ivanom Šojat, čija su djela bila sastavni dio kviza. Nismo izvučeni kao dobitnici nagrada, ali barem smo posjetili našu najveću knjižnicu i divili se njezinoj monumentalnosti. Čestitamo našim finalistima i želimo im puno sreće i dogodine. Možda padne i koja nagrada 😉

Posjet Interliberu

11. studenog 2022. nekolicina učenika 8.d i 6.b posjetila je međunarodni sajam knjiga i učila koji se svaku jesen od 1977. održava na Zagrebačkom velesajmu. Uz razgled ponude brojnih izdavačkih kuća učenici su sudjelovali u susretu s književnicom Melitom Rundek, autoricom brojnih djela za djecu i mladež. Nakon obavljenog šopinga, nismo odoljeli slasnim fritulama iz gastronomske ponude sajma. Vraćamo se dogodine jer Interliber je uvijek dobra ideja.