UPISI U PRVI RAZRED

UPISI U PRVI RAZRED

Upis djece u prvi razred školske godine 2022./2023.

Poštovani roditelji budućih prvašića,

došao je trenutak polaska u školu Vašeg prvašića. Školski obveznici su djeca koja su do 1. 4. 2022. navršila 6 godina. Ove školske godine termine za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta za upis u prvi razred naše škole možete rezervirati putem aplikacije Terminko (https://www.terminko.hr/). Upute za korištenje aplikacije detaljno su opisane na samoj stranici. Utvrđivanje spremnosti za školu provodit ćemo od ožujka do početka lipnja. Termine otvaramo kada se postojeći popune. Nakon rezervacije termina nije potrebna dodatna najava dolaska.

Molimo roditelje djece za koju zbog zdravstvenih ili drugih teškoća imaju potrebu za odgodom, primjerenim programom školovanja ili prijevremenim upisom da telefonski rezerviraju termin na 01 38 97 080 (birajte 9 za logopedinju), a ne u aplikaciji Terminko.

Roditelje učenika koji doseljavaju s drugih upisnih područja i testiranje su obavili u drugim školama molimo da telefonski rezerviraju termin kod logopedinje (01 38 97 080, kućni 9), a ne u aplikaciji Terminko.

Roditelji čija su djeca pristupila utvrđivanju psihofizičkog stanja djeteta za upis u prvi razred u veljači NE trebaju ponovno rezervirati termin (prošlogodišnje odgode).

 

Za dolazak u školu, molimo da pripremite preslike sljedeće dokumentacije za dijete:

  1. Rodni list s OIB-om
  2. Potvrdu o prebivalištu/ boravištu (samo za podstanare)
  3. Zdravstvenu dokumentaciju/nalaz logopeda, psihologa, vještačenje CZSS ili dr. (ukoliko je dijete bilo u nekoj obradi ili tretmanu)
  4. Rješenje o skrbništvu (za razvedene roditelje)
  5. Rješenje kojim se odobrava prijevremeni upis i mišljenje vrtića (za prijevremeni upis)
  6. Presliku prijave na Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje: e-radna knjižnica (ELEKTRONIČKI ZAPIS); ne starija od mjesec dana, za oba roditelja (samo ako tražite PRODUŽENI BORAVAK). Elektronički zapis o radno pravnom statusu možete isprintati iz sustava e-građani.

 

Detaljne informacije vezane za upis u 1. razred dostupne su u rubrici Za roditelje: Upis djece u prvi razred.

 

Molimo Vas da se i dalje pridržavate Preporuka HZJZ-a:

– ne ulazite u školu s djetetom prije nego što Vas pozovemo

– održavajte fizičku udaljenost

– ponesite vlastitu kemijsku olovku za popunjavanje obrazaca i grafitnu olovku za dijete

– ukoliko imate povišenu tjelesnu temperaturu i/ili respiratorne smetnje ili sumnjate na zarazu COVID-19 virusom potrebno je odgoditi dolazak (djece i roditelja)

Molimo Vas za suradnju i zahvaljujemo na razumijevanju.

 

Veselimo se novoj generaciji naših učenika!

Do našeg prvog susreta, srdačno Vas pozdravljamo.

Stručni tim Osnovne škole Tituša Brezovačkog