Učenici protiv korone

Učenici protiv korone

Maske, udaljenost i dezinfekcija! To su postala najvažnija pravila u našoj školi, ali i u svim drugim školama. Za to je kriv koronavirus, novi virus za koji još nema ni lijeka  ni cjepiva.

U srednjim je školama više oboljelih učenika, nego u osnovnima. Razlog tomu je što učenici srednjih škola više izlaze i druže se. Učenici osnovnih škola također se druže, ali ipak poštuju pravila, nose maske i drže razmak. Ipak pojedini učenici izvan naše škole ne nose maske. Međutim, to ne znači da se mi kao djeca ne pridržavamo pravila jer i odrasli izvan škole ne poštuju ista pravila. No, sasvim je razumljivo da ni učenici ni odrasli ne vole nositi maske. S maskama je teško disati, a osobama koje nose naočale još teže jer im se zbog maske zamagle naočale, a to im otežava pisanje i čitanje. Bez obzira na to, treba se potruditi. Mnogi su učenici u vrijeme normalne nastave govorili da ne vole školu, da ne žele svaki dan rano ustati i ići u školu, a sada bi sve dali da se nastava i dalje održava u školi. Koliko god je teško rano ustati i s teškom torbom hodati do škole, bolje je nego mučiti se preko računala. Profesori u školi mogu pojasniti gradivo, a preko računala je to ipak teže. Sada nam je teže jer su odmori kraći te se učenici teže koncentriraju tijekom dvosata težih predmeta. Ne osjećamo se dobro kada ne smijemo prijatelju iz razreda posuditi olovku ili gumicu. Kažu da zbog virusa svatko mora imati svoj pribor.

Korona je promijenila način života svim ljudima pa tako i učenicima. Svi se moramo boriti protiv nje, svatko koliko može. Jedino što svi možemo učiniti je izdržati na nastavi s maskama kako bi zaštitili druge učenike, profesore, prijatelje i obitelj.

 

Kiara Mikulčić Kralj, 5.a