Tjedan globalnog obrazovanja

Tjedan globalnog obrazovanja

Tjedan globalnog obrazovanja održava se svake godine u studenom u sklopu široke kampanje koju koordinira Centar Sjever-Jug Vijeća Europe, a obilježava se kroz različite oblike formalnog i neformalnog obrazovanja, te informalnog učenja u cijeloj Europi.

Cilj je Tjedna potaknuti obrazovne radnice i njihove učenike/ce, ali i ostale zainteresirane građane da se okušaju u aktivnostima koje potiču razvoj njihove globalne kompetencije.

Ovogodišnji Tjedan globalnog obrazovanja održao se od 13. do 19. studenog 2023, a glavna tema bila je “Mir za planet. Planet mira.”

Učenici naše škole obilježili su Tjedan globalnog obrazovanja kroz različite aktivnosti s pedagoginjom Katjom Zvonarek i pedagoginjom pripravnicom Lanom Krajačić. Učenici trećih razreda razvijali su vještine rješavanja sukoba kroz dramsku igru, učenici četvrtih razreda vježbali su nenasilnu komunikaciju i uporabu “Ja poruka” dok su se učenici sedmih razreda upoznali s konceptom “Zero Waste” kroz kratku debatnu raspravu i zaključili kako nije jednostavno živjeti takvim načinom života. Učenici osmih razreda izradili su plakate sa savjetima za svoje vršnjake i učitelje kako smanjiti potrošnju u svakodnevnom životu.

Učenici su s velikim zanimanjem aktivno sudjelovali u svim aktivnostima. Njihove radove možete vidjeti u nastavku: