Smetnje u komunikaciji

Smetnje u komunikaciji

U današnje vrijeme, mi djeca, komuniciramo više preko mobitela nego uživo, a kada se vidimo uživo mobitel nam zasmeta. Često smo na društvenim mrežama umjesto da se družimo i pričamo. Mobitel nam pomaže da komuniciramo jer ponekad ne možemo komunicirati uživo, ali nemojmo zaboraviti da kada pričamo uživo trebamo ostaviti mobitel i društvene mreže.

Mi se u 5. razredu često svađamo. Rijetko kada pričamo o školi, samo kada nam treba pomoć oko zadaće. Razlog naših svađa su grupe na društvenim mrežama. Naše su zanimacije Tik Tok i igrice. U grupi često dolazi do neslaganja i pretjeranog slanja videa i fotografija. Međutim, kada pričamo s nekim malo starijim, pričamo o drugačijim temama. Pričamo o tome što mi mladi volimo i što oni stariji vole. Uvijek trebamo pronaći put do uspješne komunikacije, iako ne razmišljamo isto. Trebamo slušati tijekom razgovora. Međutim, ne slušaju baš svi. Važno je koncentrirati se na ono što nam druga osoba govori, a ne samo na ono što ćemo mi reći. Lako možemo povrijediti osobu ako je ne slušamo zato što može misliti da to što nam je rekla nije zanimljivo. Poslušajte drugu osobu, mnogo će joj značiti.

Nije lako komunicirati s drugima jer nismo svi isti, ali mislim da ćemo se manje svađati ako naučimo saslušati i ako prestanemo stalno gledati u mobitel tijekom razgovora.

 

Tara Kosec, 5.e