Različiti stilovi dizanja ruke

Različiti stilovi dizanja ruke

Na satu je važno dizati ruku!

Kada ne bi bilo tog važnog školskog pravila, učenici bi pričali kada god bi htjeli te bi u razredu bio nemir i buka. Dižemo ruku kako bismo profesoru dali do znanja da znamo odgovor na njegovo pitanje, javili ako želimo nešto podijeliti s razredom, pitali ako nam nešto nije jasno ili kako bismo pitali smijemo li na toalet. Dizanje je ruke naša svakodnevica, ali ne dižu svi učenici ruku na jednak način. Izdvojili smo nekoliko načina dizanja ruke i imenovali ih šaljivim imenima.

Fajteri

Fajter je vrsta učenika koji agresivno podiže ruku uvjeren da zna točan odgovor. Svim je učenicima u krugu od dva metra ugrožen život.

Bodljikaši

Bodljikaš je vrlo sličan Fajteru, ali razlikuje se po tome što mu je „cilj“ iskopati oči profesoru samo zato što zna točan odgovor.

Dihalice

Dihalica je posebna vrsta koja uistinu obožava nastavu tjelesnog odgoja. Profesoru daje do znanja da zna točan odgovor učestalim skakanjem po stolici i ispuštanjem raznih zvukova te vrlo glasnim disanjem. Dihalice ponekad dosegnu i sljedeću razinu pa učestalo govore „Profesore, profesore, profesore…“ i ne prestaju dok ih se ne prozove.

Gaseri

Gaser je vrsta učenika koji doziva profesore kao konobare, ne diže ruku kako bi odgovorio na pitanje nego da pita može li otići na toalet.

Koncert

Koncert-učenik vrsta je učenika koji podiže obje ruke i ustaje. Izgleda kao da uživa u koncertu.

Ležeći policajci

Ležeći policajci vrsta je učenika koji legne preko klupe i pruži noge unatrag u zrak da bi bio što bliže profesoru.

Žabice

Žabica je vrsta učenika koji bezvoljno i lijeno podiže ruku te legne na stol. Nada se da ih profesor neće prozvati jer im se ne da.

Sramežljivi

Sramežljivi učenik podiže ruku vrlo samozatajno i ustvari ne želi biti prozvan.

Zlatne ribice

Zlatna je ribica vrsta učenika koji podigne ruku, ali ubrzo zaboravi što su htio reći.

Brisači

Brisač je najiritantnija vrsta učenika. Njihovi pokreti ruke podsjećaju na brisače na automobilu.

Dizalice

Dizalica je vrsta učenika koji već toliko dugo drži ruku u zraku da treba potporu kako mu ruka ne bi pala.

Tijekom istraživanja i pisanja, pronašli smo se u navedenim stilovima dizanja ruku pa se nadamo da ćete i vi prepoznati svoj stil.

 

Antonija Ilijaš, Lucija Juratovac, Petra Posavec, Filip Osrečki