Obilježili smo Dan sigurnijeg interneta

Obilježili smo Dan sigurnijeg interneta

Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu. Cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima.

Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je „Zajedno za bolji Internet.“

Idealna je to prilika da se glasno govori o rastućem problemu pojave raznih oblika cyber-nasilja te načinima njihovog suzbijanja. Naša je pedagoginja stoga održala nekoliko radionica za učenike na temu cyber svijeta i društvenih mreža, te pozitivnih i negativnih strana koje kriju.
Učenici su o toj važnoj temi razgovarali i sa svojim učiteljicama iz informatike te su samostalno osmislili i izradili radove na temu sigurnijeg interneta.
Učenici 2.c razreda s učiteljicom Ivanom Bubalo inspiraciju su pronašli u osobnoj privatnosti i sigurnosti na internetu te su nam u 5. koraka prikazali što zajedno možemo učiniti za bolji Internet:

Učenici 4. razreda s učiteljicom Ivanom Tomašević važnost ove teme dočarali su stripovima:

Učenici 6. razreda s učiteljicom Katarinom Radanović Klipa također su inspiraciju pronašli u digitalnim stripovima koje su samostalno osmislili i uredili:

Više informacija i korisnih materijala o ovoj važnoj temi možete pronaći na stranicama Centra za sigurniji Internet: Dan sigurnijeg interneta