OBAVIJESTI UZ POČETAK NASTAVE

OBAVIJESTI UZ POČETAK NASTAVE

Poštovani roditelji,

rad u šk.god.2020./2021. je organiziran u izvanrednim uvjetima, u kojima se našla naša Domovina, uzrokovanim epidemijom COVID-19 virusom, isto tako ovakva organizacija rada bit će vraćena na stari način rada ( rad škole u normalnim uvjetima) završetkom epidemije, odnosno odlukom Vlade.

Naša škola je najveća škola Grada Zagreba, brojimo 1074 učenika, imamo 46 razreda ( 23 razreda predmetne nastave i 23 razreda razredne nastave, u školi 11 razrednih odjela nižih razreda je uključen u program produženoga boravka), svi ti podatci nam ukazuju na to  da smo morali u specifičnim okolnostima organizirati nastavu na način da svi učenici , djelatnici, a samim time i svi ostali ostanemo zdravi. Radi svega toga nastavu smo organizirali većim dijelom u blok satima, s različitim vremenima dolaska učenika u školu, s različitim odmorima, ne miješanjem razrednih odjela, ostavljajući vrijeme za dezinfekciju prostora, osiguravanje slobodnih učionica za učenike koji ne slušaju neki izborni predmet, a pritom smo vodili i brigu o tome da naši učenici mogu ići na svoje izvanškolske aktivnosti ( planirano vrijeme završetka nastave za učenike 8. razreda oko 17,00 sati, a učenika 6. razreda između 17 i 18 sati ).

Poštovani roditelji, molimo vas da nas podržite u ovakvoj organizaciji rada , da sva vaša nezadovoljstva, brige i strahove rješavamo kroz dijalog, međusobno uvažavanje i uljuđenu komunikaciju. Sad je vrijeme da svi zajedno prebrodimo ovu situaciju i pokažemo svojoj djeci što je odgovorno i primjereno ponašanje.

Svima nam od srca želim uspješan početak nastavne godine sa željom da se što prije vratimo u normalu.

Hvala vam na razumijevanju ,

ravnateljica škole

U privitku je detaljno opisana organizacija rada u izvanrednim okolnostima izazvanim COVIDOM-19.

PROVEDBENI PLAN RADA ŠKOLE