Međunarodni dan tolerancije, 16. 11.

Međunarodni dan tolerancije, 16. 11.

Na današnji dan (16. 11.) obilježava se Međunarodni dan tolerancije.

Učenici su na Satovima razrednika s pedagoginjom i svojim razrednicima odrađivali prigodne aktivnosti na temu tolerancije. Ovom važnom temom bavimo se kroz cijelu godinu, a ne samo danas.

Pedagoginja je prikupila radove učenika te je komisija u sastavu: Katja Zvonarek, pedagoginja; Morana Matutinović, knjižničarka, Goran Hosu, učitelj razredne nastave; Matea Martin, profesorica hrvatskog jezika i Irena Topić, profesorica likovne kulture odobarala  3 rada koja su prijavljena na natječaj „Oboji svijet“ Foruma za slobodu odgoja. S obzirom da su radovi učenika bili izvrsni, nije bilo nimalo lako odabrati samo 3 koja će se prijaviti na natječaj.

Natječaj je namijenjen učenicama i učenicima diljem Hrvatske s ciljem promišljanja i djelovanja u promociji tolerancije, prihvaćanja različitosti, nenasilne komunikacije, mirnog rješavanja sukoba te aktivnog sudjelovanja u školi i zajednici.

Ove godine gotovo 1000 učenika i učenica, uz mentorstvo 219 učiteljica i učitelja, sudjelovalo je u užem krugu natječaja s 245 umjetničkih radova: video filmova, stripova, fotografija, likovnih radova, autorskih pjesama, priča i pjesama, školskih projekata.

Ove je godine komisija koja se sastojala od FSO Oboji svijet tima, komisije Ureda pravobraniteljice za djecu te Ureda pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, imala vrlo težak zadatak u odabiru najboljih od najboljih radova. Vodili su se kriterijima inovativnosti, društvene angažiranosti, kreativnosti, dobi učenika i učenica te temama natječaja.

Komisija je odabrala za nagrade 25 radova, jedan od njih je i rad naše učenice EME KNEŽEVIĆ iz 3.f razrednog odjela u kategoriji: Oboji svijet slikom (fotografija, strip).
Poruka Eminog stripa PRIJATELJSTVO JE U NAMA je: Svatko od nas može biti prijatelj i činiti dobro. Emina mentorica je učiteljica Snježana Krezo, voditeljica izvannastavne aktivnosti Strip. Čestitke našoj Emi!

Uz Emin rad, na natječaj je prijavljen rad učenika 1.A razreda Vala Dražine:

te rad učenice Lucije Kosanović iz 8.E:

Ostale radove naših učenika pogledajte u nastavku.

I ne zaboravite: Tražimo li nešto što je svima zajedničko – to je da smo različiti!