Intervju s profesoricom Sandom Mašinom

Intervju s profesoricom Sandom Mašinom

Razgovarali smo s profesoricom Mašinom koju su oduvijek privlačila putovanja i ljubav prema novome i stranome. Svoja je putovanja organizirala sama. Od profesorice smo saznali koja je sva mjesta posjetila te kako se na svojim putovanjima provela.

1. Koja ste mjesta posjetili?

Posjetila sam: Maltu (otok Gozo), u Španjolskoj Andaluziju (Levilla, Malaga), Barcelonu, Kanarske otoke, u Francuskoj nekoliko puta Pariz i pokrajinu Champagne, u Njemačkoj Frankfurt, Češkoj Prag, u Austriji Beč, cijelu Sloveniju, cijelu Haliju osim krajnjeg juga, Sardiniju, Siciliju, u Engleskoj London, u Mađarskoj Budimpeštu, a izvan Europe Jeruzalem i velik dio Izraela, Dubai i Maldive.

2. Koje Vam je najdraže mjesto koje ste posjetili?

Svako mjesto ima svoju čarobnu stranu, ali ne mogu se odlučiti između Rima i Londona ili nečeg potpuno drugačijeg na Maldivima.

3. Koje mjesto koje ste posjetili ima najbolju hranu?

Najbolja hrana je definitivno u Haliji na jugu Sicilija.

4. Koje je mjesto najneobičnije?

Najneobičnije mjesto je Jeruzalem. Spoj različitih vjera i kultura na jednom mjestu, hrane, načina života, potpuno drugačijeg od našeg.

5. Koje mjesto želite posjetiti?

Želim posjetiti još puno mjesta, ali nekako pri vrhu želja su mi New York i Hawaii i ponovno bih htjela posjetiti Siciliju i Sardiniju.

6. Gdje ste se najviše zabavili?

Najviše sam se zabavljala u Barceloni u vrijeme  slavlja najvažnijeg sveca St. Juau. Tada su ljudi cijelu noć na plažama Barcelone, zabavljaju se i puca se vatromet. Cijeli grad je na plaži do ranog jutra.

7. Gdje su Vam se svidjele plaže?

Najljepše plaže imaju Maldivi i Sardinija.

8. Koje mjesto ima najzanimljivije kulturne znamenitosti?

Meni je najzanimljivija kultura antička tako da biram Haliju, Rim i Jeruzalem.

9. U kojem su gradu bili najzanimljiviji muzeji?

Najzanimljivije muzeje ima Rim, s tim da bih izdvojila u Parizu Louvre, National Gallery u Londonu i rodnu kuću i muzej Picassa u Malagi.

10. Koje je mjesto po Vašem mišljenju najsličnije Zagrebu, a koje u potpunosti drugačije?

Najsličniji Zagrebu su Budimpešta i dijelovi Beča, a u potpunosti su drugačiji svi ostali.

11. Imate li nam za ispričati neku anegdotu koja Vam se dogodila tijekom putovanja?

Najzanimljiviji događaj je bio (sada najzanimljiviji, tada i ne baš) kada sam otišla sama na putovanje duž cijele Sicilije i unajmila automobil te zaboravila ugasiti svjetlo. Pokvario se akumulator i nisam mogla upaliti auto. Sreća je što su Talijani ljubazni pa su mi pomogli riješiti problem.


Tara Kosec, 7.e