HUMANITARNI RAD U TITUŠU

HUMANITARNI RAD U TITUŠU

                                HUMANITARNI RAD U TITUŠU U UVJETIMA PANDEMIJE

Pandemija je ograničila većinu uobičajenih aktivnosti, pa tako djelomično i tradicionalne humanitarne aktivnosti naše škole. Međutim, i u tim uvjetima smo radili, pomagali, uveseljavali…

Povjerenstvo za humanitarne aktivnosti u našoj školi tradicionalno lijepo surađuje s predstavnicima roditelja u Vijeću roditelja. Tako su se i ove školske godine aktivirali  i po razrednim odjelima prikupili sredstva za kupovinu darovnih kartica za potrebite obitelji naše škole. Pri tome su učenici bili aktivni i pomagali. Naših 36 obitelji je dobilo u prigodnom pakiranju čokolade, ovisno o broju djece u obitelji, i darovne kartice. Time smo za 97 djece omogućili da im se obogati blagdanski stol.

Prilikom podjele, koja je bila 20. i 21.12. 2021. u prostorijama škole, pridružio nam se predsjednik Vijeća roditelja, gospodin Boris Stanković.

Od preostalih sredstava s ranije provođenih humanitarnih akcija (prodajnih izložbi, koncerata, sportskih priredbi) pomogli smo u plaćanju terenskih nastava, kina, kazališta i u iznimnim situacijama pojedinačne prehrane učenika u školskoj kuhinji.

Prikupljali smo higijenske potrepštine i namirnice za Socijalnu samoposlugu u Vukovaru. Prikupljeno smo donirali u sklopu terenske nastave učenika osmih razreda u Vukovar 29.04.2022.

Također, u školi redovito prikupljamo plastične čepove za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma.  Tom akcijom  sudjelujemo u zaštiti okoliša, pomoći pri kupnji skupih lijekova za oboljele od malignih bolesti te edukaciji naših učenika. U akciji redovito sudjeluju učenici od 1.-8. razreda kojima se pridruže i djelatnici škole.

U ožujku smo prikupljali igračke za KBC Zagreb – Klinika za pedijatriju. Naši učenici su svoje igračke darovali djeci koja zbog zdravstvenog stanja moraju dolaziti ili boraviti u bolnici, a igračke im pomažu da se opuste i ublaže strah u bolničkim uvjetima.

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali i na bilo koji način dali svoj doprinos u našim humanitarnim akcijama

Silva Strnad Jerbić, Lorina Aido, Željka Maršanić, Marija Kreković, Gordana Aralica!

Vidimo se iduće školske godine u novim aktivnostima!

                                                                  Za Povjerenstvo: Gordana Aralica