HRVATSKI DJEČJI FESTIVAL

HRVATSKI DJEČJI FESTIVAL

Hrvatski dječji festival (HDF), koji spaja glazbeno, likovno i literarno stvaralaštvo djece iz cijele Hrvatske, održao se 19. studenog u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Najmasovnije je to okupljanje djece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta iz cijele Hrvatske u tri ravnopravna umjetnička izraza: popularna dječja zborska pjesma te likovni i pjesnički izričaj.

Svake godine festival tijekom cijeloga dana okupi oko tisuću sudionika, dječjih zborova, darovitih malih slikara i pjesnika, a najbolji likovni i literarni radovi uvrštavaju se u zbornik.

Učenici naše škole (uz još 20 učenika iz cijele Hrvatske) svojim su stripom na zadane teme sudjelovali na Hrvatskom dječjem festivalu.

Pohvaljujemo učenike: Leticia Bajić (5.c), Asja Stošić (6.a), Franka Gavranović (6.a) i Toni Gavranić (5.f) te učenika Franjo Galinec (5.f) koji je sudjelovao samo u prvom krugu natjecanja.

Učenici su 19. studenog s roditeljima prisustvovali otvorenju izložbe 27. HDF_a u Lisinskom gdje su im dodjeljene nagrade, pohvalnice i opsežni Zbornik – ukupno reproduciranog sadržaja glazbene, književne i likovne kategorije svih uradaka  27. HDF_a.

Čestitke našim učenicima i njihovoj mentorici Dragici Antolović, prof. likovne kulture. Radove možete vidjeti u nastavku: