FESTIVAL ZAJEDNICE Špansko – Q’ART

FESTIVAL ZAJEDNICE Špansko – Q’ART

Projekt Q’ART u tvom KVARTU započinje s Festivalom zajednice u Španskom.

Program festivala će trajati 5 dana, a započinje 14. lipnja i završava velikim festivalom koji će se održati 18. lipnja. kada će se program odvijati od 10 ujutro do 21:30 navečer. Festival će biti smješten u prekrasnom zelenilu, na Trgu Ivana Kukuljevića. Na festivalu će sudjelovati različiti kreativci i udruge te odgojne obrazovne ustanove sa zapadnog djela grada, ali i umjetnici različitih područja iz cijele Hrvatske.

Programi od srijede do subote će se većinom održavati u zatvorenim prostorima osim kina koje će biti od petka do nedjelje u večernjim satima na otvorenom, a veliki festival baš kao i na Ilici će se održati u nedjelju u samom srcu Španskog i Malešnice na Trgu Ivana Kukuljevića.

Festival će biti smješten u zelenilu, na Trgu Ivana Kukuljevića. Kako će na festivalu sudjelovati različiti kreativci i udruge te odgojne obrazovne ustanove sa zapadnog djela grada ali i različiti umjetnici (pjevači, slikari, pjesnici…) nazvali smo ga ,,Festival zajednice”. Festival će svake godine mijenjati naziv jer je ideja da se svaki put stavlja pozornost na neku drugu zanemarenu vrijednost. Primjerice zajednica, održivost, solidarnost te je cilj da poruka festivala potakne ljude na ponovo okretanje jednih drugima i razmisle o vrijednostima kojima pridaju važnost.

Detaljni program možete vidjeti u nastavku:

Dječje programe su pripremili dječji vrtići Špansko, Sunčana i Malešnica kao i Knjižnica Špansko jug, Teatar Poco Loco, Udruga Zeleni Klik i udruga Pravi potez koja će imati program šahovskih susreta. Umjetničke programe u kojima će nastupati djeca i mladi su pripremili OŠ Tituša Brezovačkog, Zbor Ivan Kukuljević Sakcinski i Umjetnička škola Silvije Hercigonja, a svaki dan od petka do nedjelje će se održavati i filmski programi koje su pripremili Teatar Tirena, Udruga Blank i Skateboard Klub Shpaolin. Radionice za odrasle će održati Studio Kreativni oblak gdje se možete oprobati u posebnim japanskim tehnikama slikanja, a pod vodstvom Branka Trajkova, bubnjara Zabranjenog pušenja, možete se oprobati u bubnjanju. Glazbeni program će baš kao i na Ilici biti u izvedbi vrhunskih jazz i blues izvođača pa će ovog puta nastupiti Valerija Nikolovska trio, Vojkan Jocić trio, Mangroove i Bluzy threesome. Podršku ovom festivalu su kao i uvijek dali naši mali donatori, bez kojih ova vibrantna događanja ne bi bila moguća i također uz podršku Ministarstva Kulture i medija, Grada Zagreba i Mjesnog odbora Špansko sjever.

Detaljni program možete vidjeti na društvenim mrežama Facebook i Instagram te na web stranici projekta www.projektilica.com.

Ulaz na sve programe je besplatan.

VESELIMO SE ZAJEDNIČKOM DRUŽENJU U NAŠEM KVARTU. SVI SU DOBRO DOŠLI!