Dan karijera 2018.

Dan karijera 2018.

 U utorak 27.03.18. u našoj školi organiziran je Dan karijera za učenike 8.razreda. Projektni dan trajao je od 11:30 do 14:30, a sastavni je dio planiranih aktivnosti u sklopu Erasmus + projekta „Plan your succsess today!“ /„Planiraj svoj uspjeh već danas!“. Prvo su nam članovi Obrtničke komore u Zagrebu predstavljali svoja zanimanja putem intervjua.
Gdin Nenad Zrinski predstavio je zanimanje dimnjačara (dimnjačarski obrt Ferenc) , gdin Miljenko Vuk zanimanje galanterist (Kožna galanterija Vuk Leather) , gdin Josip Žuglić zanimanje bravara (Bravarija Žuglić) te gdin Zlatko Prosinečki zanimanje građevinar (Građevinski obrt Prosinečki). Dragi gosti su nam predstavljali svoja zanimanja na način da su ih učenice Klara Tunjić, Tea Sekulić i Franka Šindler intervjuirale. Nakon ove točke slijedila je pauza za okrjepu s finim štrudlima i sokom te mogućnost osobnog razgovora s gostima.
Nakon obrtnika, srednjoškolci srednjih strukovnih škola u Zagrebu su nam predstavljali svoje škola i zanimanja. Školu za medicinske sestre Vinogradska predstavljali su učenici Paulina Maljevac, Antonio Kovaček i Katarina Starčević.
Tehničku školu Ruđera Boškovića predstavili su učenici Nikola Kaužljar, Eugen Kalebić, Grgić Zdravko i Antonio Sertić. Prirodoslovnu školu Vladimira Preloga predstavlila je učenica Mia Stojak, a Poljoprivrednu školu u Zagrebu učenik Matija Balala i profesorica Lucija Baškarić. Nakon prezentacija i video uradaka, tijekom pauze za okrjepu naši učenici su mogli osobno razgovarati sa srednjoškolcima te uzeti promotivne materijale srednjih škola.
Nakon srednjoškolaca i odlaska svih gostiju slijedio je prikaz video uradaka naših učenika, članova Erasmus tima kojima su dokumentirali „job shadowing“ određenih zanimanja. Roko Šupe, Jakov Schramadei i Joško Radić pokazali su video o zanimanju automehaničara u Autokući Autowill. Učenice Klara Tunjić, Franka Šindler i Tea Sekulić prikazale su video o zanimanju slastičar u Hotelu Antunović. Zanimanje pediker (osobne usluge) predstavile su Lara Tot i Antonija Horvat intervjuirajući Larinu mamu, gđu Biljanu Tot. Zanimanje grafičkog dizajnera u Reklamnoj agenciji Imago predstavili su Anja Krneta, Lucija Dragić, Luka Maloševac i Dino Islamović, dok su zanimanje programera predstavili Karlo Rafaj i Luka Maloševac. Zanimanje kemijskog tehničara predstavila su nam Ana Ciglenečki i Lucija Perković intervjuirajući djelatnicu Kraš prehrambene industrije d.d.
Dan karijere završili smo QR igrom za osmaše, „Lov na zanimanja“ te istovremeno kvizom za naše malene boravkaše 2. razreda „Zanimaju me zanimanja“. Pobjednik QR Lova na zanimanja bio je 8.a razred te je cijeli razred nagrađen jumbo pizzama, a pobjednici kviza „Zanimaju me zanimanja“ bili su učenici 2.b razreda koji su osvojili vrećicu punu slatkiša. Nakon toga drugi razredi su se fotografirali na temu „Želim biti kad odrastem“.
Dan karijera je prošao sjajno i zahvaljujemo svim gostima, posebice Obrtničkoj komori u Zagrebu,  što su nam omogućili da ga učinimo ovako sadržajnim te i svim poduzećima i obrtima koji su omogućili našim učenicima job shadowing. Dan karijera koordinirala je pedagoginja Maja Sokač, a koordinatorice pojedinih aktivnosti bile su prof. Andrea Eberling Brkljačić, prof. Sanja Martinko, prof. Sanja Mataga i prof. Katarina Radanović. Voditeljica programa je bila učenica Anja Krneta, a vrijedan Erasmus tim učenika činili su: Lucija Perković, Lucija Dragić, Lara Tot, Ana Ciglenečki, Antonija Horvat, Dino Islamović, Luka Maloševac, Albert Maršić, Jakov Schramadei, Joško Radić, Franka Šindler, Klara Tunjić, Tea Sekulić i Karlo Rafaj.
Veselimo se novom Danu karijera slijedeće godine!