Croatian Makers liga

Croatian Makers liga

Učenici trećih razreda, pod vodstvom učiteljice Informatike Ivane Bubalo, u sklopu izvannastavne aktivnosti Robotika, 13. veljače sudjelovali su u 3. kolu Croatian Makers lige koje se održavalo uživo. Riječ je o natjecanju u edukacijskoj robotici i programiranju s micro: Maqueen Plus robotima i kamerama za umjetnu inteligenciju.

Domaćin za našu regiju (Zagreb 3) bila je OŠ Prečko. Natjecanje je trajalo oko 3h, a učenici su dobili zadatak da samostalno programiraju robota koji se po određenim uputama kreće po stazi, odrađuje zadane zadatke te koristi kameru za umjetnu inteligenciju.

Ekipa koja predstavlja našu školu, bila je najmlađa među natjecateljima te je ostvarila maksimalan broj bodova i odlično vrijeme! Iako službeni rezultati ostalih škola i rang liste još nisu objavljene, čestitamo učenicima na odličnom rezultatu i lijepom predstavljanju naše škole. Našu školu su predstavljali učenici Ivan Roko Punda (3.a), Lara Duvnjak (3.d), Lara Pavlović (3.e) i Toma Kovač (3.c). U izvannastavnoj aktivnosti aktivno sudjeluju i učenici Bartol Samardžić (3.e), Ana Jurić Kavelj (3.c), Grga Glavina (3.d) i Filip Mudronja (3.a).

Veliko bravo svima!