Božićna priredba

Božićna priredba

Svake se godine u našoj školi održava božićna priredba na kojoj sa svojim zanimljivim točkama nastupaju brojni učenici te bez nje ovo blagdansko vrijeme ne bi bilo isto. Zbog epidemiološke situacije, priredba se, nažalost, nije mogla održati uživo, ali smo zato mogli uživati u virtualnom obliku.

Našu su školu posjetili vilenjaci pa smo s njima mogli vidjeti što su za nas pripremili učenici nižih razreda te dramska skupina. Uživali smo u igrokazima te pjevanju i plesanju svima poznatih božićnih pjesama.

Polaznica dramske skupine otkrila nam je kako su izgledale pripreme za snimanje igrokaza. Igrokaz je smislila profesorica Sanja Mataga te su pripreme ukupno trajale oko dva tjedna. Tekst nisu morali učiti napamet, nego su neke dijelovi smišljali na licu mjesta, ali svi se učenici slažu da im je snimanje igrokaza zaista bilo zabavno iskustvo. Učenice nižih razreda koji su također sudjelovali u ovoj virtualnoj priredbi prenijele su nam da su njihove pripreme bile gotovo istog trajanja, ali većeg intenziteta. Naime, vježbalo se svakodnevno u popodnevnim satima nakon nastave pod budnim okom učiteljica.

Također smo bili impresionirani kreativnom animacijom od pijeska te božićnom čestitkom na znakovnom jeziku. Divili smo se i prekrasnim likovnim radovima učenika nižih razreda koji su objavljeni u virtualnoj fotogaleriji.

Priredba se jako svidjela i meni i vilenjacima, a vjerujem i svima koji su je pogledali. Hvala svim učenicima i učiteljicama koji su se pobrinuli da se ove, kao i svake godine odlično zabavimo!

 

Marta Lakić, 6.c