Bijeli Tituš

Bijeli Tituš

U nedjelju, 29. studenoga 2020. meteorolozi su prognozirali snijeg za srijedu 2. prosinca. Nitko od nas nije vjerovao da će pasti, ali smo ga svi iščekivali i nadali se da će se to dogoditi.

Probudili smo se i veselo pogledali kroz prozor, ali slijedilo je razočaranje jer se vidjelo samo sivo nebo. Dok smo hodali prema školi, osjećali smo hladnoću u zraku. Pod četvrtim smo satom ugledali prve pahulje, bile su rijetke i brzo su se topile. Međutim, nakon završetka nastave sve je bilo prekriveno snijegom. Svi smo se uzbuđeno spremili i izjurili van. Jedan je učenik prvi snijeg proslavio skidanjem u kratke rukave, a drugi bacanjem u svega nekoliko centimetara dubok snijeg. Dobro smo iskoristili svaki trenutak i uživali u snijegu. Svi smo se veselili i radili prve grude te ih bacali na sve strane. Htjeli smo napraviti snjegovića, ali manjak snijega nije nam to dopustio.

Iako ga nije bilo puno, snijeg nas je jako razveselio jer smo u njemu pronašli sreću, a u svakoj grudi i pahulji veselje. Nakon ove čudne i tmurne godine bilo nam je potrebno malo zabave i slobode.

 

Lucija Juratovac i Stela Keča, 7.c