Međunarodni dan žena i djevojaka u znanosti

Međunarodni dan žena i djevojaka u znanosti

11. veljače 2015. godine Opća skupština Ujedinjenih Naroda proglasila je Međunarodni dan žena i djevojaka u znanosti. Cilj je ovog obilježavanja potaknuti što više žena i djevojaka na uključivanje u znanost, promovirati razvoj karijere u znanosti i povećati svijest o doprinosu žena u znanosti.

U našoj školi Međunarodni dan žena i djevojaka u znanosti obilježili smo 9. veljače (četvrtak) predavanjem znanstvenice dr.sc. Ivane Brekalo s Instituta Ruđer Bošković. Dr.sc. Ivana Brekalo našim sedmašima i sedmašicama ispričala je kako je to biti znanstvenica u Hrvatskoj i što sve znanstvenice rade. Njen put prema znanosti započeo je baš u
7. razredu OŠ kada se zainteresirala za kemiju, a ljubav prema znanosti traje još i danas. Dr. sc. Ivana  Brekalo je sa svojim kolegama razvila metodu za proizvodnju zelenog gnojiva kojim se bitno smanjuje onečišćenje okoliša, što je sedmašima bilo osobito zanimljivo.

Bilo je ovo izvrsno predavanje za naše učenike koje su organizirale naša školska pedagoginja i pedagoginja pripravnica. Ovim putem zahvaljujemo dr.sc. Brekalo na gostovanju te se veselimo budućim susretima!

Pogledajte kako nam je bilo: