Zasadi stablo, ne budi panj

Zasadi stablo, ne budi panj

Naša Osnovna škola Tituša Brezovačkog i ove je godine sudjelovala u projektu Zasadi stablo, ne budi panj!“. To je  nacionalna kampanja sadnje drveća koja ima cilj zaštiti naš okoliš.

Projekt su koordinirale i aktivno vodile pedagoginja Katja Zvonarek i učiteljica Mira Topić.

Sadnice smo ove godine sadili u tri navrta.

S Udrugom POZA pokrenuli smo vrlo lijepu suradnju te smo u subotu 26. studenog zajedničkim snagama uz pomoć volontera iz udruge zasadili 5 sadnica voćaka u našem školskom dvorištu.

  1. studenog su pedagoginja i učiteljica Mira Topić s učenicima 1.B razreda te malim volonterima iz 5.A razreda zasadile 2 sadnice koje su donirali roditelji učenice iz 1.B razreda. Hvala im na tome.

Najveću akciju imali smo 9. prosinca kada smo uz pomoć volontera CCC-a i gospođe Mateje-Anđeline Kramar, voditeljice nacionalne kampanje sadnje stabala zasadili oko 30-ak različitih sadnica voćaka i ukrasnog bilja.

Akciju su vodile pedagoginja i učiteljica Mira Topić. U toj su akciji sudjelovali učenici 1.B i 5.A razreda te polaznici  izvannastavne aktivnosti Prirodoslovlje. Akciji su se pridružile učiteljica Maja Franković i učiteljica Vesna Crnčec te pedagoginja pripravnica.

Sadili smo stabla radi očuvanja okoliša i naše budućnosti.

Tijekom cijele godine zalijevat ćemo ih i brinuti se o njima. Prije svega smo puno naučili, družili se i pomagali si, a i školsko nam je dvorište sada još ljepše.

Zahvaljujemo udruzi POZA, djelatnicima CCC-a te cijelom timu i pokretačima inicijative Zasadi stablo, ne budi panj što su nas podržali te donirali sadnice. Veselimo se daljnjoj suradnji.