Pitate nas zašto volontiramo?

Jer učimo suosjećati, biti strpljivi, surađivati, slušati, voditi brigu o sebi dok pomažemo drugima, dijeliti, kako kvalitetno provoditi slobodno vrijeme, timski raditi, pričati s ljudima, ne osuđivati, poštovati različitosti, definirati prioritete, organizirati se, razumijevanje osjećaje,…

O klubu

Volonterski klub Tituš počeo je s radom ove školske godine kao rezultat velike želje i energije naših učenika da se aktivno uključe u društveni život svoje lokalne zajednice. Te mlade kreatore našeg civilnog društva prepoznale su i podržale koordinatorice Kluba prof. Željka Maršanić, prof. Marina Vižintin-Šilobod i pedagoginja prof. Maja Sokač. Cilj Volonterskog kluba je odgajati za volontiranje, promicati aktivno građanstvo mladih, razvijati solidarnost i toleranciju, poticati uzajamno razumijevanje među mladima i poticati empatiju i brigu za ranjive skupine lokalne i šire zajednice.

Aktivnosti

Neke od planiranih aktivnosti ove školske godine su pomaganje u učenju i pisanju domaćih zadaća učenicima naše škole od prvog do osmog razreda, prikupljanje hrane i posjet azilu za životinje Dumovec, prikupljanje igračaka i posjet Domu za napuštenu djecu u Nazorovoj ulici, posjet i sudjelovanje u radionicama (likovnoj i informatičkoj) s korisnicima Doma za starije Sveti Josip, proljetna akcija vrtlarenja u školskom dvorištu itd.

Pomoć u učenju

Volonteri ti i ovaj mjesec pomažu u učenju i pisanju zadaća. Bio si dugo bolestan? Želiš provjeriti jesi li sve naučio prije nego se javiš? Trebaš pomoć u rješavanju zadataka i domaće zadaće? Ako si učenik naše škole, pogledaj raspored i slobodno dođi!

Raspored aktivnosti

Pridružite nam se

Učenici, roditelji, djedovi, bake i ostali članovi obitelji te susjedi u Španskom imate li volje i ideja – pridružite nam se!

Novosti